Kaposvári Keresztény Közösség Ificsapata

Pillanatkép a csoport életéből Éppen játszunk Két derűs arc Három derűs arc

Ifjúsági csoportunk lényegében a gyülekezetünk egyik házicsoportja, de néhány dologban eltér azért a többitől: például az alkalmak menetében, a létszámban, nem mindig sikerül 3 óra alatt elszakadnunk egymástól...

Alkalmainkra bárkit* sok szeretettel várunk! Hozd el a barátaidat is!

*Ezek az alkalmak tizenéveseknek (kb. 13-20 év) szólnak, de vagyunk páran huszonegy-két évesek is.

Az alkalmak menete

Bár sosem ugyanolyan az alkalom, azért van egy általánosságban elmondható menete az alkalmaknak. Kezdésként rend szerint valami kis harapnivaló várja az érkezőket, hogy ha valaki később érne esetleg, akkor se maradjon le semmi fontosról (hacsak nem a legfinomabb falatokról). Azután játszunk valami mókásat, amiben mindenki részt tud venni, majd egy adott témáról hallunk néhány gondolatot (max. 15 perc), amiről aztán kis csoportokba verődve beszélgetünk egy kicsit. Végül együtt elfogyasztjuk a maradékokat, játszunk, beszélgetünk, haza megyünk.

Amikről beszélünk

Keresztényként fontosnak tartjuk, hogy a nagyszerű barátságokon, játékokon, programokon kívül az élet fontos kérdéseiről is beszélgessünk, együtt tanuljunk, és megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Hisszük, hogy ahhoz, hogy stabil, magabiztos, jól működő és boldog életünk legyen, elengedhetetlen, hogy az élet nehézségei, kihívásai, kérdései, vagyis röviden az élet valósága, ne érjen minket felkészületlenül, hanem legyenek meg a válaszaink azokra.

Néhány példa, mikről szoktunk beszélgetni:

  • Párkapcsolatok
  • Megbocsátás
  • Ki vagyok én
  • Miért vagyok értékes, fontos
  • Hogyan oszthatom be jól az időmet
További témákat a témák oldalon találsz.

Tudnivalók

Mikor: péntekenként, 18 órai kezdettel
Hol:
Info:
 
Változó helyszínen, családi házaknál
a csapatunk facebook csoportján, vagy Fodor Mánuelnél
(alább az elérhetősége)

 

A csoport vezetője: Fodor Mánuel (70 / 701 89 74)